22 Nisan 2014 Salı

EKSİK GIDA-İLTİHAP- RENG-KRAMP-TIRNAK-SAÇ-KEPEK-EGZAMA-GÖZ-SİNİR-KALÇA-DİŞ-AĞIZ-DUDAK-DİL-KAN-BURUN-REGL-YORGUNLUK-

https://twitter.com/kanaryamfenerli __/\/\____________/\/\_____________ KANARYAM █▓▒░▒▓█ FENERLİ ¯¯¯¯¯¯\/\/¯¯¯¯¯¯¯¯¯\/\/¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯ 1-Renginiz mi kaçık? Soluk beniz, üşüme, deri kuruluğu: Demir, B12, folik asit eksikliği Demir eksikliği için kuru fasulye, kuru bezelye, buğday, yulaf, kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzüm gibi kurutulmuş meyveler, ıspanak, peynir, hurma, incir, portakal, domates, muz, havuç, lahana, fındık, karaturp, marul, mercimek, çavdar, bal, şalgam, kereviz, yağsız etler, karaciğer, sakatat, pekmez, yumurta, pancar, patates, badem, şeftali, armut, kabak ve balık tüketebilirsiniz. B12 ve folik asit (B9) vitamini eksikliğini ise doktorunuzun önereceği vitamin haplarıyla giderebilirsiniz. 2-Çok sık kramp mı giriyor? Kaslarda ağrı ve kramplar: Magnezyum, potasyum eksikliği Magnezyum eksikliği için kuru yemiş, kuru sebze, zarı ve tohumu alınmamış tahıl, yeşil sebze, kakao, çikolata, deniz mahsulleri, tavuk eti, peynir, yumurta, tam unlu ekmek, yerfıstığı, patates ve portakal. Potasyum eksikliği için bira mayası, kuru kayısı, mercimek, kuru incir, kuru bezelye, kuru üzüm, hurma, ceviz, fındık, üzüm, bal, pekmez, meyveler, yeşil sebzeler, domates, ısırgan otu tüketmelisiniz. 3-Tırnaklarınız da beyaz lekeler mi var? Tırnaklarda beyaz lekeler: Çinko eksikliği Çinko eksikliği için süt, zarı ve tohumu alınmamış tahıl, pancar, lahana, yumurta sarısı, deniz mahsulleri, kepekli ekmek, soğan, sarımsak, kuru yemiş, sebze, meyve, et, baklagiller, tahıllar, yumurta, fındık, süt ve süt ürünleri ile lifli besinler tüketmelisiniz 4-Saçınız mı dökülüyor? Saç dökülmesi: Demir, çinko, biotin eksikliği Demir eksikliği için kuru fasulye, kuru bezelye, buğday, yulaf, kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzüm gibi kurutulmuş meyveler, ıspanak, peynir, hurma, incir, portakal, domates, muz, havuç, lahana, fındık, karaturp, marul, mercimek, çavdar, bal, şalgam, kereviz, yağsız etler, karaciğer, sakatat, pekmez, yumurta, pancar, patates, badem, şeftali, armut, kabak ve balık tüketebilirsiniz. Çinko eksikliği için süt, zarı ve tohumu alınmamış tahıl, pancar, lahana, yumurta sarısı, deniz mahsulleri, kepekli ekmek, soğan, sarımsak, kuru yemiş, sebze, meyve, et, baklagiller, tahıllar, yumurta, fındık, süt ve süt ürünleri ile lifli besinler tüketmelisiniz. Biotin eksikliği ise B Kompleks vitaminleri aracılığıyla giderilir. 5-Kepek sorununuz mu var? Saçlarda kepek oluşumu: Biotin, C ve B vitamini, yağ asitleri eksikliği Bitoin eksikliği, B kompleks vitaminleriyle giderilebilinir. C vitamini; narenciye meyveleri, kivi, ananas, domates, yeşilbiber, patates ve koyu yeşil sebzeler yenerek elde edilebilir. B vitamini için karaciğer, tahıl, tahıl gevrekleri, sebzeler, sakatat, yumurta sarısı, balık, tavuk, hindi ve et gibi gıdalar tüketmelisiniz. 6-Egzamanız mı var? Egzama: Yağ asitleri, çinko eksikliği Beslenmede ideal yağ asidi dengesini sağlamak için, ana yağımızı tekli doymamış yağ asidi oranı yüksek soğuk sıkım zeytinyağı olarak seçmeli, doymuş ve trans yağları minimuma indirmeli, tahıla – ekmeğe bağlılığımızı düşürmeli, bol bol yeşil yapraklı gıdalar ve keten tohumu tüketmeliyiz. Çinko eksikliği için süt, zarı ve tohumu alınmamış tahıl, pancar, lahana, yumurta sarısı, deniz mahsulleri, kepekli ekmek, soğan, sarımsak, kuru yemiş, sebze, meyve, et, baklagiller, tahıllar, yumurta, fındık, süt ve süt ürünleri ile lifli besinler tüketmelisiniz 7-Gözünüzde kuruluk mu var? Göz kuruluğu: Yağ asitleri, A vitamini eksikliği Beslenmede ideal yağ asidi dengesini sağlamak için, ana yağımızı tekli doymamış yağ asidi oranı yüksek soğuk sıkım zeytinyağı olarak seçmeli, doymuş ve trans yağları minimuma indirmeli, tahıla – ekmeğe bağlılığımızı düşürmeli, bol bol yeşil yapraklı gıdalar ve keten tohumu tüketmelisiniz. Balık, et, peynir, yumurta ve yeşil sebzeler gibi yiyecekler A vitamini almanın ana kaynaklarıdır. 8-gözünüz çok mu sık kanlanıyor? Gözlerde kanlanma, duyarlılık: A ve B vitamini eksikliği A vitamini eksikliği için balık, et, peynir, yumurta ve yeşil sebzeler gibi yiyecekler tüketmelisiniz. B vitamini için karaciğer, tahıl, tahıl gevrekleri, sebzeler, sakatat, yumurta sarısı, balık, tavuk, hindi ve et gibi gıdalar tüketmelisiniz. 9-Çabuk mu sinirleniyorsunuz? Sinirlilik, hızlı kalp atışı, depresyon: B vitamini eksikliği B vitamini için karaciğer, tahıl, tahıl gevrekleri, sebzeler, sakatat, yumurta sarısı, balık, tavuk, hindi ve et gibi gıdalar tüketmelisiniz. Doktorunuzun önereceği B kompleksi vitaminlerinden de faydalanabilirsiniz. 10-Kalçanızda kızarıklıklar mı çıkıyor? Üst kol ve kalçada deri kızarıklığı: B ve E vitamini, yağ asitleri eksikliği B vitamini için karaciğer, tahıl, tahıl gevrekleri, sebzeler, sakatat, yumurta sarısı, balık, tavuk, hindi ve et gibi gıdalar tüketmelisiniz. E vitamini soya fasulyesi, kabuklu yemişler, kuru fasulye ve yeşil yapraklı sebzeler gibi yiyeceklerden elde edilebilir. Yağ asidi oranı yüksek zeytinyağları seçmeli, doymuş ve trans yağları minimuma indirmeli, tahıla – ekmeğe bağlılığımızı düşürmeli, bol bol yeşil yapraklı gıdalar ve keten tohumu tüketmelisiniz. 11-Diş etiniz mi kanıyor? Diş eti kanaması: C vitamini eksikliği C vitamini narenciye meyveleri, kivi, ananas, domates, yeşilbiber, patates ve koyu yeşil sebzeler yenerek elde edilebilir. 12-Ağzınızın kenarında çatlaklar mı var? Ağız kenarlarında çatlaklar: B vitamini, folik asit, demir eksikliği B vitamini için karaciğer, tahıl, tahıl gevrekleri, sebzeler, sakatat, yumurta sarısı, balık, tavuk, hindi ve et gibi gıdalar tüketmelisiniz. Folik asit bir vitamindir. Bu maddeye doğal halde taze sebze, meyve, patates, baklagiller, kepekli- ve süt ürünlerinde rastlanır. Diğer vitaminler gibi folik asitide tablet halinde alabilirsiniz. 13-Dudağınız kuruyup çatlıyor mu? Dudak kuruluğu ve çatlaması: B vitamini eksikliği B vitamini için karaciğer, tahıl, tahıl gevrekleri, sebzeler, sakatat, yumurta sarısı, balık, tavuk, hindi ve et gibi gıdalar tüketmelisiniz. 14-Çocuk sahibi mi olmak istiyorsunuz? Erkek ve kadında kısırlık: E vitamini, çinko, manganez eksikliği E vitamini soya fasulyesi, kabuklu yemişler, kuru fasulye ve yeşil yapraklı sebzeler gibi yiyeceklerden elde edilebilir. Çinko eksikliği için süt, zarı ve tohumu alınmamış tahıl, pancar, lahana, yumurta sarısı, deniz mahsulleri, kepekli ekmek, soğan, sarımsak, kuru yemiş, sebze, meyve, et, baklagiller, tahıllar, yumurta, fındık, süt ve süt ürünleri ile lifli besinler tüketmelisiniz. Manganez; yumurta, tam tahıllı gevrekler, avokado, fasulye, kabuklu yemişler, et ve tavuk gibi yiyecekler yenerek elde edilebilir. 15-Diliniz mi ağrıyor? Yumuşak, ağrılı dil: B vitamini, demir, folik asit eksikliği B vitamini için karaciğer, tahıl, tahıl gevrekleri, sebzeler, sakatat, yumurta sarısı, balık, tavuk, hindi ve et gibi gıdalar tüketmelisiniz. Demir eksikliği için kuru fasulye, kuru bezelye, buğday, yulaf, kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzüm gibi kurutulmuş meyveler, ıspanak, peynir, hurma, incir, portakal, domates, muz, havuç, lahana, fındık, karaturp, marul, mercimek, çavdar, bal, şalgam, kereviz, yağsız etler, karaciğer, sakatat, pekmez, yumurta, pancar, patates, badem, şeftali, armut, kabak ve balık tüketebilirsiniz. Folik asit için doğal halde taze sebze, meyve, patates, baklagiller, kepekli- ve süt ürünleri tüketebilirsiniz 16-Dilinizde çatlaklar mı var? Yarıklı, çatlak dil: B vitamini eksikliği B vitamini için karaciğer, tahıl, tahıl gevrekleri, sebzeler, sakatat, yumurta sarısı, balık, tavuk, hindi ve et gibi gıdalar tüketmelisiniz. 17-Dilinizin altındaki damarlarda genişlemem mi var? Dilaltındaki damarlarda genişleme: C vitamini eksikliği C vitamini; narenciye meyveleri, kivi, ananas, domates, yeşilbiber, patates ve koyu yeşil sebzeler yenerek elde edilebilir. 18-Kanınız pıhtılaşmıyor mu? Kanın durdurulamaması: K vitamini eksikliği K vitamini için yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, Brüksel lahanası, maydanoz, şalgam, pancar yaprağı, bamya, marul, brokoli, kuşkonmaz, tahıllar, tereyağı, peynir, yumurta, karaciğer, soya fasulyesi, yeşilçay, kivi, yaban mersini, kuru erik ve havuç tüketmelisiniz. 19-Burnunuzun kenarları mı kızarıyor? Burun kenarlarında kırmızılık ve yağlanma: B vitamini, çinko, yağ asitleri eksikliği B vitamini için karaciğer, tahıl, tahıl gevrekleri, sebzeler, sakatat, yumurta sarısı, balık, tavuk, hindi ve et gibi gıdalar tüketmelisiniz. Çinko eksikliği için süt, zarı ve tohumu alınmamış tahıl, pancar, lahana, yumurta sarısı, deniz mahsulleri, kepekli ekmek, soğan, sarımsak, kuru yemiş, sebze, meyve, et, baklagiller, tahıllar, yumurta, fındık, süt ve süt ürünleri ile lifli besinler tüketmelisiniz. Yağ asidi oranı yüksek zeytinyağları seçmeli, doymuş ve trans yağları minimuma indirmeli, tahıla – ekmeğe bağlılığımızı düşürmeli, bol bol yeşil yapraklı gıdalar ve keten tohumu tüketmelisiniz. 20-Regliniz sancılı mı geçiyor? Regl öncesi ağrı ve kramplar: Kalsiyum ve magnezyum eksikliği Kalsiyum için süt ürünleri, balık, kabuklu yemişler, fasulye ve susam yağı gibi yiyecekler tüketebilirsiniz. Magnezyum; maden suları, elma, kayısı, avokado, muz, pekmez-tahin, bezelye, esmer pirinç, süt ürünleri, balık, incir, sarımsak, greyfurt, yeşil yapraklı sebzeler, limon, et, ceviz, karabiber, maydanoz, şeftali, nane, somon balığı, deniz tuzu, susam tohumu, soya fasulyesi tüketmelisiniz. 21-Yorgunluk ve baş dönmeniz mi var? Yorgunluk, baş dönmesi: Sodyum, demir eksikliği Sodyum; maden suyu, hamsi balığı, peynir, deniz tuzu, kabuklu deniz hayvanları, kırmız ve yeşilbiberde bulunur. Demir eksikliği için kuru fasulye, kuru bezelye, buğday, yulaf, kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzüm gibi kurutulmuş meyveler, ıspanak, peynir, hurma, incir, portakal, domates, muz, havuç, lahana, fındık, karaturp, marul, mercimek, çavdar, bal, şalgam, kereviz, yağsız etler, karaciğer, sakatat, pekmez, yumurta, pancar, patates, badem, şeftali, armut, kabak ve balık tüketebilirsiniz. 22-Gece körlüğünüz mü var? Gece körlüğü: A vitamini ve çinko eksikliği Balık, et, peynir, yumurta ve yeşil sebzeler gibi yiyecekler A vitamini açısından en zengin gıdalardır. Çinko eksikliği için süt, zarı ve tohumu alınmamış tahıl, pancar, lahana, yumurta sarısı, deniz mahsulleri, kepekli ekmek, soğan, sarımsak, kuru yemiş, sebze, meyve, et, baklagiller, tahıllar, yumurta, fındık, süt ve süt ürünleri ile lifli besinler tüketmelisiniz. İLTİHAP İÇİN 1-Yaban Mersini; Yaban mersinleri mükemmel iltihap önleyici besinlerdir. İnsanlar yaşlandıkça azalan ışı şok proteinleri adlı bileşenlerin miktarını artırırlar. Isı şok proteinleri yetersiz olduğunda iltihap, ağrı ve doku hasarıyla sonuçlanır. 2-Acı Biber; İronik bir şekilde, acı biber güçlü iltihap bileşeni kapasitesine bağlı olarak iltihabın ısısını azaltır. 3-Kereviz ve Kereviz Tohumu; Kereviz ve kereviz tohumlarında 20 tane iltihap önleyici bileşen bulundu. İltihap önleyici eyleminde güçlü olan apijenin dahil. Kereviz tohumları çorbalar, yahniler veya birçok tarifte tuz ikamesi olarak kullanılabilir. 4-Kiraz; Birçok kişi ağrı hissettiğinde ilk olarak aspirine sarılır. Ama ekşi kiraz özünün iltihaplanmayı geçirmede aspirinden on kat daha etkili olduğu keşfedildi. 5-Koyu Yeşil Sebzeler; Kıvırcık lahana ve ıspanak gibi sebzeler, kalsiyum ve magnezyum gibi yüksek alkalinli mineraller içerir. Her iki mineral de iltihabın geçirmesi için vücut kimyasını dengeler. 6-Balık; Balık yağı doğrudan bağışıklık sistemine etki ederek eklemlere hasar verdiği ve iltihaba neden olduğu bilinen bileşenlerin, sitokinlerin salımının %40-55’ini bastırır. 7-Keten Tohumu ve Keten Yağı; Keten tohumu, vücuttaki hormon benzeri maddelere dönüşerek iltihaplı maddeleri azaltan doğal yağlar yönünden zengindir. Dövülmüş keten tohumlarını smoothielere, kreplerin üstüne, tostlara veya başka yiyeceklere koyabilirsiniz. Isıtmayın. 8-Zencefil; Araştırmalar zencefilin iltihabı geçirmede steroid olmayan iltihap önleyici ilaçlardan daha iyi olduğunu buldu. 9-Ahududu, Böğürtlen ve Çilek; Ahududu, böğürtlen ve çilek gibi aynı aileden olan yumuşak meyvelerin kirazlar gibi iltihap önleyici özellikleri olduğu bulundu. 10-Zerdeçal; Araştırmalara göre, köride sık sık kullanılan zerdeçal, (zararlı yan etkileri olmaksızın) COX-1 ve COX-2 inhibitörleri gibi ilaçlarla benzer bir mekanizma yoluyla ağrı ve iltihabı bastırır. 11-Ceviz; Keten tohumu gibi ham, tuzlanmamış ceviz de ağrı ve iltihabı azaltan bol bol Omega-3 yağ asidi içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

https://twitter.com/kanaryamfenerli